NES PC Project:Het einde is nabij..

Door BadpunK op vrijdag 29 mei 2015 16:27 - Reacties (5)
Categorie: NES PC Project, Views: 5.231

In een grijs verleden, lees 2012, had een Tweaker een wild idee. Zijn PC park zou verrijkt moeten gaan worden met een NES PC. Hij raakte gedurende de tijd steeds meer bezeten van het idee en begon de spullen die ervoor benodigd waren te kopen.

Echter bleek toentertijd, dat het mini ITX moederbord geen trek had om in een (afgedankte) NES behuizing te eindigen. Zodoende gaf het de geest en de aangeschafte spullen verdwenen in een grote kast. Daar bleef het liggen tot de einde der tijden..

..Helaas bepaalde het lot in 2015, dat deze grote kast geopend zou worden. Dezelfde Tweaker was gezwicht voor de druk van zijn vrouw om de desbetreffende kast eens op te ruimen. Tijdens het ruimen kwamen ook de NES spullen weer te voorschijn. Langzaam raakte hij weer opnieuw in de ban om alsnog een NES PC te kunnen bezitten.


Dat brengt ons naar de dag van vandaag. Tijdens de grote schoonmaak kwam ik voldoende spullen tegen om de NES PC alsnog te afronden. Na een kortstondig overleg met mijn vrouw krijgt dit project uit 2012 alsnog een vervolg. Aangezien het idee totaal niet origineel is en daarom niet een topic waardig is in het Casemodding-forum heb ik besloten om een blog eraan te gaan wijden.

Gedurende de komende maanden komen er op deze blog foto’s en beschrijvingen te staan over hetgeen wat er gaande is. Verwacht geen zware hardware, maar gewoon een bescheiden computer die ingezet gaat worden als HTPC en retro-gaming-console.

Volgende: NES PC Project: Een Tweaker en zijn droom 06-'15 NES PC Project: Een Tweaker en zijn droom

ReactiesDoor Tweakers user PC Service Tiel, vrijdag 29 mei 2015 22:54

Leuk. Zo heb ik hier in de kast nog een Sega Megadrive en een Gameboy....

En op dit moment ben ik bezig een game-pc te sleutelen in een iMac behuizing uit 1999.
Zo'n gekleurd bolletje. Die komt uiteindelijk op de kamer van mijn dochter.
Als ze geluk heeft :*)

Door Tweakers user sypie, vrijdag 29 mei 2015 23:57

2017 klaar? Als je het nu al weer over maanden hebt dan klopt er natuurlijk iets niet, zeker niet wanneer je de meeste spullen nog in de kast had liggen.

Door Tweakers user janjaapio, zaterdag 30 mei 2015 19:54

sypie schreef op vrijdag 29 mei 2015 @ 23:57:
..dan klopt er natuurlijk iets niet..
Hoezo? Heeft het haast? :9

Door Tweakers user BadpunK, zaterdag 30 mei 2015 20:48

sypie schreef op vrijdag 29 mei 2015 @ 23:57:
2017 klaar? Als je het nu al weer over maanden hebt dan klopt er natuurlijk iets niet, zeker niet wanneer je de meeste spullen nog in de kast had liggen.
Dat is jouw interpretatie. Ik doe enkel aan (realistisch) verwachtingsmanagement vanwege het feit, dat de vakantie voor de deur staat, werk de nodige tijd vraagt net zoals sport en mijn sociale leven. Daarom denk ik dat ik slechts enkele uren per week hebt. Met dat gegeven in het achterhoofd heb ik september als richtlijn waarin alles klaar zal zijn.

Reageren is niet meer mogelijk