NES PC Project: In control

Door BadpunK op vrijdag 12 juni 2015 20:05 - Reacties (4)
Categorie: NES PC Project, Views: 3.285

De Steam controller is onlangs aangekondigd. Vele gamers hadden het in de afgelopen periode hierover. De één vind het helemaal niets en de ander kan niet wachten totdat het uitkomt. Vele meningen worden en zijn er al hierover gevormd. Alleen waar zijn die allemaal op gebaseerd? Zijn het ‘fanboys’ of onderbuik gevoelens? De tijd zal het leren..

..echter geen enkel andere controller zal bij mij ooit het gevoel kunnen geven als de NES controller. Toen ik klein(er) was voelde het al vertrouwd. Ook op de dag van vandaag voelt het nog steeds goed. Zou ik nu ook een dergelijke ‘fanboy’ zijn of is het de nostalgie? Zo ook bij mijn casemod, die nu langzaam vordert. Helaas ben ik de afgelopen periode druk geweest waardoor het niet heel hard op is geschoten. Daarnaast kwam er ook nog de nodige pech, die voor vertraging zorgde. Hieronder is een korte samenvatting van de voortgang die geboekt is.

Eerder had ik al aangegeven, dat ik zo min mogelijk wil wijzigen aan de behuizing. Er worden alleen wijzigingen doorgevoerd waar het niet anders kan of omdat het nou eenmaal de beste oplossing is. Zo ook bij de zijkant waar oorspronkelijk de aansluitingen zaten voor het geluid. Na wat passen en meten had ik het idee gekregen om er een tweetal USB poorten in te verwerken. (Dit is altijd handig voor de andere consoles, die ik wil gaan emuleren zoals de: SNES en Nintendo64).Zoals je aan de buitenkant ziet zal er niet zo heel veel wijzigen. Er passen exact twee USB poorten op deze locatie. Met behulp van deze afwerkplaatjes wil ik het een strak uiterlijk geven.Aan de binnenkant is te zien, dat het twee losse stukken zijn. Met een blikschaar en het nodige vijlwerk is dit het resultaat. Het dekt precies de huidige gaten af. De bedoeling is, dat ze nog zwart gespoten gaan worden voordat ik ze daadwerkelijk vast ga lijmen.

Een kritische lezer zal waarschijnlijk opmerken, dat de gaten vrij dicht tegen elkaar zitten. Standaard zit er de nodige ruimte tussen. Echter is het wel passend te maken:Deze zijn precies passend gemaakt en zoals je kunt zien passen er ook nog twee USB kabels tegelijk. Met behulp van een klein zaagje en secondelijm zijn ze passen gemaakt.

Terwijl de nodige progressie gemaakt werd was het tijd voor een eerste tegenslag. De pico psu had altijd al een vrij korte draad en door het passen en meten is deze los gekomen.Zoals je kunt zijn ze al vrij los komen te zitten. Ik durfde het niet aan om deze aan te gaan sluiten. Tja, dan resteerd er niets dan het los te solderen en te vervangen. Om van de de nood gelijk een deugd te maken heb ik gelijk de draad maar een stuk verlengd. Daarmee zal dit euvel niet meer zo snel terugkomen. Het eindresultaat ervan staat hieronder:Om terug te komen op de inleiding de controller aansluitingen zijn ook onderhanden genomen. De oorspronkelijke aansluitingen zijn nu aan te sluiten op het moederbord. Met behulp van een microcontroller kan er gebruik gemaakt worden van USB kabels. Deze werken perfect en zijn vast gezet met warme lijm. Ook de secondelijm kwam hier weer even kijken, omdat er wat speling was bij het vast zetten van de controller aansluitingen. Nu zit het weer zo vast als een huis. :)Volgende keer hoop ik de resterende aansluitingen in de behuizing te verwerken..

Volgende:  NES PC Project: Het einde in zicht.. 11-'15 NES PC Project: Het einde in zicht..
Volgende: NES PC Project: Een Tweaker en zijn droom 06-'15 NES PC Project: Een Tweaker en zijn droom

ReactiesDoor Tweakers user RoffaboyS, maandag 15 juni 2015 12:00

Lauw man kan je er meer maken dan wil ik er graag een kopen :p.

Door Tweakers user Schlumpie, woensdag 17 juni 2015 00:16

Supergaaf!

Mocht je interesse hebben, ik heb hier nog een behuizing van een Xbox 360 die je mag hebben. Kan je dan ook ombouwen.

Door Tweakers user BadpunK, woensdag 17 juni 2015 16:46

schlumpie schreef op woensdag 17 juni 2015 @ 00:16:
Supergaaf!

Mocht je interesse hebben, ik heb hier nog een behuizing van een Xbox 360 die je mag hebben. Kan je dan ook ombouwen.
Bedankt voor het aanbod, maar voorlopig houd ik het nog bij deze NES. :)

Reageren is niet meer mogelijk