NES PC Project: Het einde in zicht..

Door BadpunK op zondag 8 november 2015 20:20 - Reacties (3)
Categorie: NES PC Project, Views: 4.370

Het is alweer een langere tijd geleden, dat ik een update gepost heb omtrent het NES PC Project. Bij dezen in een (relatief) kleine post probeer ik je weer bij te praten..Met behulp van een aluminium hoekprofiel, welke zwart gespoten is, heb ik de mogelijkheid gecreeerd om een hardeschijf aan de 'deksel' te kunnen bevestigen. De reden hiervan is dat het moederbord veel ruimte in neemt in de behuizing en ik er toch makkelijk bij wil kunnen komen.Hierboven kun je zien hoe het eruit ziet. De oorspronkelijke fans zijn vervangen door een Scythe Slipstream, die ik nog had liggen. Deze maakt minder geluid en verplaatst iets meer lucht dan de twee Noiseblocker fans. Een bijkomend voordeel is dat deze ook minder hoogte in neemt.Vervolgens heb ik slechts één (zichtbare) modificatie aangebracht nin de buitenkant van de behuizing. Ik heb namelijk een gat gemaakt waar de HDMI aansluiting terecht is gekomen. De belangrijkste reden en motivatie van deze aanpassing is, dat het kastje van de HDMI converter nu op de bodem komt te liggen. De aan te sluiten USB connectors zijn daardoor ook makkelijk vast te zetten.

Nadat alles gemonteerd en aangesloten is ziet de achterkant er als volgt uit:Aan de linkerkant zie je de USB aansluitingen zitten. Alle metalen plaatjes zijn netjes zwart gespoten voordat ze vast gemaakt zijn. Eerst had ik het idee om aan de achterzijde een netwerk en/of USB aansluiting te maken naast de voeding. Echter was het niet haalbaar i.v.m. de connectors op de kabels die er niet goed in wilde klikken. Dat is de reden waarom het gewoon opgevuld is met een simpel zwart plaatje. Verder is op deze foto goed te zien wat de (uiteindelijke) hoogte geworden is. Al met al blijft het behoorlijk gelijk qua hoogte van de 'bodem'.Alles past exact in de behuizing. Vooraf had ik alles meerdere malen gemeten en steeds gedurende de bouw nagekeken. Het is wat krap, maar het valt mij uiteindelijk toch niet tegen. Verder is te zien, dat er nog enkele (blauwe) heatsinks geplaatst zijn. Deze zijn uit voorzorg geplaatst op diverse chips. Vooral degene van de CrystalHD zijn belangrijk. Deze kaarten staan er namelijk bekend om dat ze de nodige hitte kunnen produceren. Met behulp van deze heatsinks hoop ik dat de warmte makkelijker en sneller afgegeven kan gaan worden. (Of dit werkt zal proefondervindelijk ervaren gaan worden).De PicoPSU en de PS/2 connector eisten hun tol op de deksel. Hier heb ik wat weg moeten vijlen om ruimte te kunnen krijgen, zodat de 'deksel' erop past. Dit zie je verder niet terug aan de buitenkant van de behuizing. Dit zit namelijk onder het klepje waar oorspronkelijk de cardridges werden geplaatst.In deze foto is het wat beter zichtbaar. Het betreffen hier foto's die tijdens het bouwen gemaakt zijn. In de uiteindelijke situatie is het wat rechter gevijld en zijn de braampjes ook niet zichtbaar.

Ik zal nog een keer wat mooiere foto's plaatsen van hoe het uiteindelijk eruit ziet. Momenteel ben ik bezig om alles in het OS (Windows 7 x64 Professional) te tweaken. Meer hierover lees je in een volgende update..

Volgende: Ik start weer met bloggen 20-10 Ik start weer met bloggen
Volgende: NES PC Project: In control 06-'15 NES PC Project: In control

Reacties


Door Tweakers user himlims_, maandag 9 november 2015 16:40

gaaf! leuk project lijtk me

Door Tweakers user stin00, dinsdag 10 november 2015 14:45

Gaaf hoor, ik heb als kind enorm veel op de NES gespeeld (vanaf 4 jarige leeftijd tot 20 jaar).
Leuk projectje om te zien!

Door Tweakers user BadpunK, woensdag 11 november 2015 17:24

Is het ook. Was alleen soms wel frustrerend als je alles 3x moest nameten. Het is niet helemaal goed te zien, maar bij het moederbord monteren ging het echt om millimeters speling.
stin00 schreef op dinsdag 10 november 2015 @ 14:45:
Gaaf hoor, ik heb als kind enorm veel op de NES gespeeld (vanaf 4 jarige leeftijd tot 20 jaar).
Leuk projectje om te zien!
In de kast bij mij staat ook nog een (werkende) originele. Het blijft in mijn optiek een van de beste consoles. (Maar misschien is dat ook jeugdsentiment..)

Reageren is niet meer mogelijk